Recept: Nudelsoppa

 
Kallt och ruggigt och lite förskylning på g, då är denna matiga soppa så himla god,
fast jag tycker den alltid är god.
Mkt smak och lite hetta!
 
Igår gjorde jag den med sjögräsnudlar.
Köpte dem för ett tag sedan efter att sneglat på dem i butiken ett tag, dom ser så slemmiga och gojsiga ut men faktiskt  ack så goda och lite krispiga. Man kunde t.o.m. äta dem råa.
 
Dom gjorde sig riktigt bra i denna söppa!
Har tidigare gjort den på udonnudlar och glasnudlar
 
 
Skiva en ask färska champinjoner och 1 schalottenlök
Finhacka ingefära eller använd fryst (ca 2 msk) och 2 vitlöksklyftor.
Koka upp 7 dl vatten med 2 grönsaksbuljongtärningar
2 tsk japansk soja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk socker
och lite chiliflakes
 
Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Låt sjuda i ca 7 min
Halvera en ask körsbärstomater
 
Tillsätt champinjonerna i grytan sjuda i ca 3 minuter
Blanda ner körsbärstomater och sjögräsnudlarna
 
Klart!
Toppa med gurktärningar och en massa massa färsk koriander (fryst funkar oxå bra)
ett halvt ägg och kanske lite jordnötter.
 
Vill man ha lite kött i så funkar det fint att strimla och steka lite fläskfile eller lövbiff och sedan lägga i grytan.
 
Åhhh det e så gött!!!
 
 
 
 
0 kommentarer